De Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond organiseert op woensdag 8 november een lezing voor donateurs en belangstellenden met als titel:

“Aurora”

De lezing wordt gegeven door Thea Schenk en wordt gehouden in Passe Partout, Opwierderweg 57 in Appingedam . Aanvang 19:30 uur.

Na een werkzaam leven in de gezondheidszorg en als bureauredactrice bij Elsevier Science is zij na haar pensionering haar tijd aan reizen, astronomie en fotografie gaan besteden. Tijdens een reis naar Noorwegen raakte zij gefascineerd door het noorderlicht. Zij besloot om zich meer in dit uitzonderlijk natuurverschijnsel te gaan verdiepen en boekte een Astronomy Voyage reis naar Noorwegen. Fotografie bleek een prachtige aanvulling te zijn bij het waarnemen van de aurora omdat ‘s nachts de camera meer ziet dan het blote oog.

De aurora, oftewel het poollicht, is een spectaculair lichtverschijnsel dat zich voordoet rond de Noord- en de Zuidpool van de aarde. Tijdens haar reizen naar IJsland en Noorwegen maakte zij schitterende foto’s van dit natuurverschijnsel. In haar lezing zal zij ingaan op het ontstaan van de aurora, op de vormen en kleuren, op het aardmagnetische veld en de invloed van zonneactiviteit op dit natuurkundige verschijnsel. Hoe dit tot uiting komt in folklore en mythologische verhalen komt in haar presentatie aan de orde. Met haar schitterende foto’s van het poollicht wil Thea ook andere mensen inspireren om dit fantastische verschijnsel te gaan zien. Zij zal u veel tips en informatie geven om uw eventuele reis naar het hoge noorden tot een succes te maken..

Categorieën: Lezing