Video

Hans Dekker

Optiekdeskundige en amateurastronoom

Presentatiedatum: 11-01-2023
Titel: De mogelijkheden van de EemsdeltaTelescoop.


De Sichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta is voornemens op de Campuslocatie VO Eemsdelta te Appingedam een sterrenwacht in te richten waar leerlingen door een telescoop kunnen kijken naar de maan, de planeten, de sterren en andere interessante hemelobjecten .
De keuze van de telescoop is in samenwerking met de Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond tot stand gekomen.

Hans Dekker, donateur van deze stichting en verwoed amateursterrenkundige, zal de mogelijkheden van de toekomstige telescoop toelichten.

Met zijn eigen telescoop die model stond voor de Eemsdeltatelescoop heeft hij vanuit zijn woonhuis zeer vele foto's van astronomische nevels gemaakt. Deze nevels veelal Messierobjecten presenteerde hij in een prachtige powerpointpresentatie.

 

Stadsmunt AppingedamStadsmunt voor SWSEUitgereikt aan SWSEDamster Stadsmuntdd 3 oktober 2018