Video

Aries van Calcar

Oud-kapitein van de grote vaart en voorzitter van de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde

Presentatiedatum: 8 januari 2020.
Titel: Meteorologie in de praktijk

Aries van Calcar is oud-kapitein van de grote vaart en voorzitter van de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde met een privé Sterrenwacht in zijn achtertuin, gelegen aan de rand van Dark Sky Park Lauwersmeer.

Hij neemt ons op een boeiende wijze mee in zijn verhalen over de gevaren en de bekoringen van zijn werk als kapitein. Wat kan er zoals misgaan wanneer door het KNMI opgegeven meteorologische gegevens niet juist worden ingeschat. De soorten golven, ijs en de gevaren voor de scheepvaart worden uitgelegd.  Tot zijn werkzaamheden aan boord behoorden ook het verzamelen van weersgegevens voor de rederij en het KNMI.


 

Stadsmunt AppingedamStadsmunt voor SWSEUitgereikt aan SWSEDamster Stadsmuntdd 3 oktober 2018