Video

Henny Lamers

Emeritus hoogleraar Astronomical Institute Anton Pannekoek University of Amsterdam

Presentatiedatum: 2 oktober 2019
Titel: Hoe werkt een astronoom: achter de schermen van de sterrenkunde.


Prof.dr. H.J.G.L.M. Lamers publiceerde meer dan 350 wetenschappelijke artikelen in internationale vak-tijdschriften en meer dan 25 artikelen voor leken. Hij is de auteur en editor van zeven boeken op zijn vakgebied. Hij gaf meer dan 500 publiekslezingen in binnen en buitenland en was genomineerd als docent van het jaar van Universiteit Utrecht. Hij is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en erelid van de American Astronomical Society. Er is een planetoide naar hem genoemd.

Henny Lamers neemt ons mee op een unieke reis door de eeuwen heen, langs de ontdekkingen van de hemel met door de mens vervaardigde instrumenten, en laat ons zien hoe we daarmee het universum kunnen bestuderen tot verre diepten in de oneindigheid.


 

Stadsmunt AppingedamStadsmunt voor SWSEUitgereikt aan SWSEDamster Stadsmuntdd 3 oktober 2018